CIORBĂ DE PUI Á LA GREC

TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 30 min
Gata in: 30
INGREDIENTE
1-2 legaturi pătrunjel
zeama de la 1-2 lămâi
1 ou
piper măcinat
3-4 boabe piper
1 păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 ţelină rădăcină şi frunze
sare
2 ardei
1-2 cepe
1 pui
2 morcovi
50 g unt
3 lingurite făină
MOD DE PREPARARE
Una dintre cele mai populare supe din bucătăria românească. Ușor de făcut, rapid, din ingrediente sănătoase și gustoase. Bună ca la bunica acasă!

1. Se curăţă şi se spală puiul. Se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare.
2. Se lasă să fiarbă la foc mic, de la început până la sfârşit, ca să nu scadă brusc. Se curăţă legumele şi se spală bine. Se pun să fiarbă întregi împreună cu puiul. Oala se acoperă cu un capac.
3. Se verifică dacă au fiert legumele şi puiul, apoi se iau de pe foc şi se strecoară în altă oală.
4. Se sparge oul, se bate bine cu un praf de sare şi se adaugă făina cernută. Se obţine o cremă consistentă şi pune în supă trecută prin furculiţă. Supa se lasă să mai dea în clocot câteva minute, se condimentează cu sare şi piper, după gust, iar după ce s-a luat de pe foc se adaugă untul şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi zeamă de lămâie.

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

-Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

scroll to top

Creat de Creare Site Craiova