Macarons

Ingrediente
MACARONS:
200 g pudră de migdale (făină de migdale)
200 g zahăr pudră
200 g zahăr tos
50 ml apă
150 g albuș
un vârf de linguriță colorant
UMPLUTURĂ:
350 g gem de zmeură
mascarpone (opțional)
Ganache de ciocolată albă (după preferințe)
Mod de preparare
tort
Multă lume m-a întrebat cum se fac macarons? După câteva eșecuri am reușit să fac și eu macarons. Nu vă fie frică, cu siguranță veți reuși și voi. Dacă mie mi-au ieșit vouă de ce nu? Perseverați, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.
Preparare macarons:

1. Cântărește separat 75 g albuș și pune-l deoparte, iar restul pune-l în bolul mixerului. Recomandare! Folosești un mixer planetar sau mixer static.

2. Pune la fiert zahărul tos cu apă, pentru a pregăti un sirop. În timp ce aștepți fierberea siropului, poți să mixezi albușurile pentru bezea. Când siropul începe să fierbe, toarnă-l imediat în bol, peste albuș. Continuă să bați spuma, până când bezeaua este tare și lucioasă.

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

-Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

3. La final, adaugă colorantul și continuă mixarea, până când bezeaua are o culoare uniforma.

4. Amestecă într-un bol zahărul pudră cu făina de migdale, cât să le omogenizezi. Cerne zahărul pudră și faina de migdale, apoi amestecă albușurile lăsate deoparte cu făina și zahărul. În acest amestec încorporează bezeaua pregătită, încet, cu mâna.

5. Toarnă bezeaua franțuzească în tavă (pregătită cu hârtie de copt) cu poșul de patiserie (cu dui de 8 mm) la distanță de 1,5-2 cm. Ține poșul perfect perpendicular pe tavă. Fiecare macaron turnat nu trebuie să fie mai mare de 2 cm în diametru.

6. Bate tava cu podul palmei pentru a aplatiza complet pe macarons și pentru a scoate eventualele bule de aer, apoi lasă deoparte timp de 30-60 minute, până când fiecare macaron se usucă la suprafață (le atingi și nu se lipesc de deget) .

7. Dacă doriți să faceți macarons colorat, ca și ai mei din poză, împărțiți compoziția în două părți egale, colorați culori diferite și adăugați compoziția în poș (fiecare parte a poșului trebuie să aibă o culoare)

8. Coacere:

A. Dacă ai cuptor cu ventilație, încinge-l la 150 de grade și coace macarons, timp de 15 minute.
B. Dacă ai cuptor cu convecție, poți ridica temperatura la 160 de grade și coci macarons, timp de 14 minute.

Recomandare! Temperatura ideală variază de la un cuptor la altul, de aceea poți face testul cu o porție mică la început, pentru a stabili temperatura ideală pentru cuptorul tău.

9. Când macarons s-au răcit lipește-i doi câte doi cu 5-7 g gem de zmeură, și pune la frigider timp de 48 ore înainte de a le gusta.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

scroll to top

Creat de Creare Site Craiova