Mihalache, de râsul lumii: Ambasada României din Londra, datoare 75.000 de lire la chirie!

Fostul consilier prezidențial Dan Mihalache, arătat cu degetul de întregul mapamond după ce a adormit în timpul unei întâlniri oficiale, ne-a făcut din nou de râsul lumii, fiind acum protagonistul unui scandal legat de neplata unei chirii substanțiale pentru locația Ambasadei României din Londra.

Deși a reclamat debitul consistent, Christopher Christos, proprietarul reședinței fostului ambasador al României în apropiere de Hyde Par, în centrul Londrei, încearcă în van să convingă România să îi plătească cele 75.000 de lire sterline restante la chirie. România refuză să plătească chiria proprietarului Christopher Christos din cauza unui presupus „gentlemens agreement”, care pretinde că a fost încheiat cu Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie.

Conform presei engleze, Christos a trimis lui Mihalache o solicitare de eliberare a spațiului, după ce România a încetat să mai plătească chiria, în decembrie 2018, însă Dan Mihalache a rămas în spațiu până la expirarea contractului de închiriere.

CORONAVIRUS

10 Reguli de urmat

- Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun

- Evitați contactul cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute

- Nu vă atingeți ochii nasul gura dacă nu aveți mâinile igienizate

- Acoperiți-vă nasul si gura când strănutați sau tușiți

- Nu luați medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripția medicului

- Curățați suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool.

- Folosiți masca de protecție numai dacă suspectați că sunteți răcit sau sunteți în aproprierea oamenilor bolnavi

-Pachetele și produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase

- Animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus

Cu toate acestea, la 11 decembrie 2019, Înalta Curte a decis că România este obligată să-i plătească proprietarului Christopher Christos ultimele șase luni ale unui contract de închiriere de 12.000 lire sterline lunar, plus 3.660 de lire sterline taxe legale, după ce englezul a chemat Ambasada României în instanță.

Proprietatea, situată pe strada Hyde Park 18, a servit drept reședința ambasadorului Dan Mihalache din aprilie 2008 până în aprilie 2019, când contractul de închiriere a expirat.

Potrivit jurnaliștilor britanici de la The Times, purtătorul de cuvând al Ambasadei României la Londra ar fi declarat că, „în urma acordului, proprietarul a fost înștiințat în scris de către ambasada României despre rezilierea contractului cu o perioadă de grație de trei luni. În această perioadă convenită de trei luni, ambasada României a continuat să plătească chiria pentru proprietatea respectivă, așa cum s-a convenit cu proprietarul. Proprietarul nu ne-a informat ulterior cu privire la nicio modificare a poziției sale, astfel încât decizia sa de a ignora acordul de reziliere și de a pretinde încălcarea contractului a fost surprinzătoare”.

La sfârșitul perioadei de notificare de trei luni, Ambasada României a abandonat spațiul, reședința șefului misiunii fiind relocată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

scroll to top